Yhdistys

USA Car Club Pieksämäki ry (UCC) on Pieksämäen seudulla toimiva harrasteautokerho, jonka jäsenistö koostuu amerikkalaispainotteisesta nimestä huolimatta myös monenlaisten muiden ajoneuvojen harrastajista. Yhdistys on perustettu jo vuonna 1986 eli harrasteautoilun parissa puuhastellaan nyt jo alun neljättä vuosikymmentä! Vuoden 2016 lopussa yhdistyksen jäsenmäärä oli 151 jäsentä.

Toimintaa

Järjestämme viikottaisia kerhoiltoja ympäri vuoden Kangaskadun kerhotallilla torstaisin klo 17.30 – 19.00. Kerhoiltoihin ovat tervetulleita kaikki harrastuksesta ja toiminnasta kiinnostuneet. Kesäkuukausina kerhoiltoja voidaan pitää myös muualla, mutta poikkeuksista tiedotetaan erikseen.

Yhdistyksen tapahtumatoiminta on keskittynyt paljolti heinäkuun puolivälissä Pieksämäellä järjestettävän Big Wheels –kokoontumisajon ympärille. Jäsenistömme on aktiivisesti mukana tapahtuman järjestelytalkoissa. Kesällä 2015 Big Wheels kokosi Pieksämäelle lähes 1.300 harrasteajoneuvoa ja jopa 18.000 hengen yleisön!

Kesäkuukausina järjestämme kuukausittain Pieksämäki Cruising -kokoontumisia. Yleensä kokoonnumme joko kerhotallille tai Kauppatorille ja suunnistamme ajelulle Pieksämäen kantakaupungin alueella tai lähiympäristössä. Otamme mielellään vastaan myös vinkkejä mukavista cruisailukohteista!

Kerhon jäsenet osallistuvat aktiivisesti myös muihin lähialueen tapahtumiin, esimerkiksi Jyväskylän Vappucruisingiin ja Mikkelin St. Michel Oldtimer Runiin. Tarvittaessa yhteislähtöjä ja bussimatkoja järjestetään myös esim. Helsingin ja Tampereen tapahtumiin.

Kerhotilat

Syksystä 2014 alkaen kerholla on ollut käytössään n. 380 neliön hallitilat osoitteessa Kangaskatu 22, Pieksämäki. Säilytyskaudeksi 2016-2017 kerho on vuokrannut hallista autopaikat 15 kerholaiselle harrasteajoneuvojen rakentelua ja säilytystä varten. Lisäksi hallissa on erillinen toimistotila kerholaisten käyttöön ja oma kahvihuone autojensa kimpussa ahkeroiville harrastajille ja viikottaisten kerhoiltojen pitopaikaksi.

Tallissa on myös ”heittopaikka” kerhon jäsenten käytössä, jonka käytöstä veloitetaan 5€/vrk. Tallin varustukseen kuuluu mm. rengaskone ja tasapainotuskone, joiden käytöstä veloitetaan jäseniltä 5€/rengassarja (sis. venttiilit ja painot)

Järjestyksenvalvonta ja liikenteenohjaus

Yhtenä varainhankintamuotona yhdistyksemme tarjoaa järjestyksenvalvontapalveluita erilaisiin tapahtumiin (mm. messut). Tapahtumissa työskentelevillä järjestyksenvalvojilla on tarvittavat viranomaisluvat. Lisäksi kauttamme järjestyvät myös liikenteenohjauspalvelut tapahtumiin. Saatavat tulot käytetään yhdistystoimintaan ja ajoneuvoharrastuksen edistämiseen Pieksämäen seudulla. Jos tarvitset talkooapua tapahtumasi toteuttamiseen, ota yhteyttä talkoovastaavaamme Sami Laulaiseen puh. 044 5106023.